inzicht geeft uitzicht

Een juiste financiële administratie is essentieel voor een bedrijf. Hierbij maakt het niet uit of u een multinational bent of een kleine zelfstandige (ZZP). De belastingdienst eist een goed overzicht van al uw financiële activiteiten en stelt daar strenge regels aan. Aan u dus de vraag of u de financiële administratie zelf gaat doen of wilt gaan uitbesteden. Voor dat u hier een keuze in kan maken, sommen we eerst op waar een goede financiële administratie aan moet voldoen.

Het voeren van uw salarisadministratie vereist veel tijd en kennis van zaken. De wet- en regelgeving is continue onderhevig aan veranderingen. Daarnaast is het zaak om up to date te blijven over wijzigingen in cao's en bedrijfstakregelingen. Uw salarisadministrateur bij ons is uw directe aanspreekpunt en is daardoor op de hoogte van de specifieke aandachtspunten binnen uw bedrijf. Daarnaast is er altijd tenminste één extra contactpersoon die als back-up fungeert en tevens volledig op de hoogte is van uw bedrijfssituatie.

Lees meer...

Ziekteverzuim en herstelmeldingen, wij kunnen dit compleet voor u monitoren, van alle meldingen aan de verzekering tot aan de afwikkeling of adviesgesprek

 

 

Een jaarrekening is de financiële neerslag van uw onderneming en bestaat uit een balans en een winst- en verliesrekening, eventueel met toelichting. Op basis van de cijfers in de jaarrekening kunt u verantwoorde beslissingen nemen voor uw onderneming.

Daarnaast moet u steeds vaker aan derden een jaarrekening kunnen overleggen. Bijvoorbeeld aan de bank wanneer u een krediet wilt aanvragen, aan een nieuwe leverancier of aan de fiscus.

Lees meer...

Bent u als werkgever verplicht uw werknemers aan te melden voor het pensioenfonds, voor deze en andere vragen kun u bij ons terecht.
Wij adviseren u rondom pensioenaanvragen, maar ook over de opbouw daarvan, wat kunt u het beste en voordeligste doen.

Een vast onderdeel voor bijna iedere ondernemer is het berekenen, indienen én betalen van de BTW-aangifte (maandelijks of per kwartaal). Een groot deel van deze werkzaamheden neemt JH Bedrijfsadvies voor haar rekening; alleen de betaling moet u zelf verrichten, al het andere hebben wij al gedaan.

Lees meer...