Selecteer een pagina

De afgelopen paar maanden heeft Nederland verschillende dingen gehoord over quarantaine. Hoe lang en wanneer moet een werknemer in quarantaine en is quarantaine eigenlijk verplicht? SalarisNet zocht het uit.

Wanneer moet mijn werknemer in quarantaine?

Er zijn voor een mogelijke quarantaine 3 scenario’s denkbaar:

  • de werknemer heeft een coronatest ondergaan en heeft corona
  • de werknemer heeft contact gehad met iemand met vastgestelde corona, maar geen klachten
  • de werknemer heeft corona-achtige klachten maar (nog) geen test gedaan of een negatieve test

De werknemer kan overigens ook in quarantaine moeten na terugkomst uit het buitenland.

Lees ook: Grenswerkers uitgezonderd van thuisquarantaine

Als de werknemer corona heeft

Als uit de coronatest blijkt dat de werknemer besmet is met het coronavirus, hoeft de werknemer niet perse ook klachten te hebben. Voor sommige mensen verloopt de besmetting meer als een verkoudheid of met geen of nauwelijks symptomen. Toch is een positief geteste werknemer besmettelijk en kan de werkgever hem of haar dus niet toelaten tot de werkplek. De werknemer kan anderen besmetten die mogelijk een veel ernstiger verloop van de ziekte zullen hebben. Deze werknemer moet dus hoe dan ook thuis blijven. Als thuiswerken mogelijk is, mag u vragen of de werknemer door kan werken tijdens de quarantaine. Is de werknemer ziek, dan meldt u de werknemer ziek en verricht hij of zij geen werkzaamheden. Loondoorbetaling bij verplichte quarantaine komt voor rekening van de werkgever. U kunt het loon dus niet stopzetten.

Let op! Als deze werknemer op kantoor is geweest, dienen de werknemers die 15 minuten of langer op minder dan 1,5 meter zijn geweest ook in quarantaine te gaan.

Lees ook: Wel in quarantaine, niet ziek: betaalt u het loon door?

Als de werknemer contact heeft gehad met een (mogelijk) met corona besmet persoon

Een werknemer die 15 minuten of langer binnen een afstand van 1,5 meter is geweest bij iemand die corona heeft, moet in quarantaine. Ook als er sprake is van een mogelijke besmetting kan quarantaine nodig zijn. Bijvoorbeeld als een huisgenoot benauwd is of koorts heeft. De mogelijk met corona besmette persoon kan een huisgenoot zijn, maar het kan ook iemand anders zijn. Bijvoorbeeld iemand die naast de werknemer in de trein zat. Soms geeft de corona app een melding en weet de werknemer niet met wie hij in contact is geweest. Deze werknemer zal ook zonder klachten ten minste 6 dagen thuis moeten blijven. De overheid raadt aan om 10 dagen in quarantaine te gaan en op de 5e dag zonder klachten een test te doen. De uitslag is er dan vaak op de zesde dag, zodat de werknemer mogelijk de zevende dag weer aan het werk kan. Bij klachten kan ook eerder worden getest.  Als de besmetting bij een huisgenoot is gevonden, moet de werknemer zo veel mogelijk afstand houden. Als thuiswerken mogelijk is, mag u vragen of de werknemer door kan werken tijdens de quarantaine. Is de werknemer ziek, dan meldt u de werknemer ziek en verricht hij of zij geen werkzaamheden. Loondoorbetaling bij verplichte quarantaine komt voor rekening van de werkgever. U kunt het loon dus niet stopzetten.

Lees ook: Regulier arbeidsrecht ook tijdens coronacrisis van toepassing

De werknemer heeft corona-achtige klachten

De overheid adviseert iedereen die corona-achtige klachten heeft thuis te blijven en zich te laten testen. Tot de uitslag er is, blijft deze werknemer thuis. Heeft de werknemer koorts of is hij benauwd? Dan blijven de huisgenoten ook verplicht thuis. Omdat de werknemer in dit geval klachten heeft, zal hij zich waarschijnlijk ziek melden. Als de klachten mild zijn, kan de werknemer mogelijk ook thuiswerken. Loondoorbetaling bij verplichte quarantaine komt voor rekening van de werkgever. U kunt het loon dus niet stopzetten.

Lees ook: Post-corona beloningsbeleid

De werknemer keert terug uit een risicogebied

Werknemers die terugkeren uit een oranje of rood gebied moeten verplicht 10 dagen in quarantaine. Als zij bewust en tegen de instructies van hun werkgever afgereisd zijn, komt die quarantaine mogelijk voor hun eigen rekening. Als thuiswerken niet mogelijk is, bent u mogelijk niet verplicht het loon door te betalen. Vraag uw juridisch adviseur om meer informatie.