Selecteer een pagina

Minister Knops van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat de kans bestaat dat particulieren straks voor het doen van hun aangifte inkomstenbelasting (IB) moeten gaan betalen. Nu moeten al veel ondernemers betalen voor het doen van de diverse aangiften omdat zij verplicht zijn om dit via eHerkenning te doen. Dit programma moeten zij bij een commerciële partij kopen.
Momenteel kunnen particulieren hun aangifte IB gratis doen. Maar dit zou in de toekomst wel eens anders kunnen worden heeft minister Knops aangegeven. Hij sluit namelijk niet uit dat er een systeem wordt ontwikkeld dat particulieren hulp biedt bij het doen van hun aangifte, hiervoor zouden zij dan wel moeten gaan betalen. Knops geeft echter wel aan dat dit wat hem betreft niet gaat gebeuren.

Gelukkig werken wij met software die rechtstreeks verzend/inlogt bij de belastingdienst.

Voor info, bel gerust! 0598-399331

Nu moeten al veel ondernemers voor hun aangiften loonheffingen het nieuwe systeem eHerkenning gebruiken. Dit hebben zij tegen een gemiddeld bedrag van € 40 moeten aanschaffen. Deze hoge kosten stuiten veel ondernemers tegen de borst. Ook kan niet iedereen die verplicht is aangifte te doen dit systeem gebruiken. De Belastingdienst heeft in reactie op deze kritiek aangegeven dat ondernemers uitstel voor het doen van de loonaangifte krijgen tot 1 juli 2020. Dit uitstel geldt echter alleen voor ondernemers die aangifteplichtig zijn voor de loonheffingen, rechtspersoon zijn en hun laatst ingediende aangifte hebben gedaan via het oude portaal van de Belastingdienst.
Ook de aangifte voor de vennootschapsbelasting (VPB) over 2019 zal straks via dit systeem moeten plaatsvinden.