Selecteer een pagina

Werkgevers die gebruik willen maken vaan de tweede editie van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2.0) kunnen vanaf maandagochtend een aanvraag indienen.

De tweede versie van de NOW heeft als doel om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

Ondernemers die hard geraakt worden door de coronacrisis en daardoor in de knel komen, kunnen vanaf maandagochtend 9.00 uur bij uitkeringsinstantie UWV terecht voor een tegemoetkoming op de loonkosten.

Ten opzichte van van de vorige NOW-regeling hoeven ondernemers bij de nieuwe editie geen ontslagboete meer te betalen. Deze lag bij NOW 1.0 nog op 150 procent van het loon van een ontslagen werknemer.

De NOW 2.0 geldt voor een periode van vier maanden en richt zich op omzetdalingen vanaf 1 juni.

Regeling is bedoeld voor minimaal 20 procent omzetverlies

De regeling is bedoeld voor ondernemers die tussen 1 juni en 30 november 2020 te maken krijgen met minimaal 20 procent omzetverlies.

De NOW 2.0 biedt een bijdrage in de loonkosten voor de maanden juni tot en met september voor ondernemers die het personeel blijven doorbetalen.

Noodlijdende ondernemers kunnen via de nieuwe regeling tot 90 procent (bij 100 procent omzetverlies) compensatie ontvangen. Dit percentage is afhankelijk van het geleden omzetverlies.